На 22 септември неуморните организатори от Нестле България, привърженици, официални лица и посланици на Нестле за Живей Активно! дадоха старт на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Спазвайки всички мерки за безопасност, Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България, Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар , доц. д-р Тодор Чобанов, Асен Марков, Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова, Екатерина Дафовска, Милица Мирчева, момичетата от ВК Марица Пловдив, Владо Николов, Йордан Йовчев, Красимир Балъков, Балан, Играта и Тита се отправиха на символичен поход към Южен парк. Нестле България затвърди за 15-та година своя социален ангажимент и призова всички да заменят автомобилите си за ходенето пеш.

„Призовавам всички навръх Националния празник на Независимостта на България и в Европейския ден без автомобили да изберем да бъдем активни и да се включите в инициативата ни – Нестле за Живей Активно!. Днес ще покажем, че с минимални усилия всеки от нас може да допринесе към по-добро бъдеще. Призовавам всички да бъдат „добрият пример“ както за близките си, така и за самите себе си. Избирайки един от четирите маршрута в столицата, всеки може да бъде причината за своето по-добро здравословно и психическо състояние, изминавайки разстоянието пеш, на колело, тротинетка, ролери или друго.“, коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

„Движението, ходенето пеш , спортът са рецептата за щастие. Отпразнуването на 15-та годишнина на инициативата на Нестле България – Нестле за Живей Активно!, доказва, че това не е само кампания, а мисия за активен начин на живот, превърнала се в традиция с национален обхват.“, сподели доц.д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” на Столична община.

„Днес ще покажем, че с минимални усилия всеки от нас може да допринесе към по-добре бъдеще. Призовавам всички да бъдат „добрият пример“ както за близките си, така и за самите себе си. Избирайки един от четирите маршрута в столицата, всеки може да бъде причината за своето по-добро здравословно и психическо състояние, изминавайки разстоянието пеш, на колело, тротинетка, ролери или друго.“, коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Тази година към добрия пример на Нестле за Живей Активно! се включиха и 21 общини от цяла България, които призоваха своите граждани да станат част кампанията за активен начин на живот и балансирано хранене.

Повече за Нестле за Живей Активно!: https://bit.ly/3lGzFGl

От старта на Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, инициативата е излязла от рамките на кампания и се превръща в национално движение. Повече от 450 000 българи са участвали през годините, а над 170 партньори подкрепят посланието за ползите от активен начин на живот. През 2019 г.