100 000 швейцарски франка ще предостави PURINA® на проект, които подпомага връзката между домашните любимци и хората

BetterwithPets 2018 е насочена към подпомагане на инициативи в цяла Европа

През 2018 г. PURINA® учреди наградата BetterwithPets, която цели идентифициране и подпомагане на инициативи в цяла Европа, които работят за обогатяването на живота и благосъстоянието домашните любимци и хората, които ги обичат. Наградата от 100 000 швейцарски франка е част от цялостната програмата PURINA® в Обществото, чрез която брандът помага на домашните любимци да живеят по-щастлив, по-здравословен и по-дълъг живот.

Стремежът на PURINA® е създаването на партньорства в света на грижата за домашните любимци и насочването на вниманието към това, от което домашните животни наистина се нуждаят. За наградният фонд от 100 000 швейцарски франка могат да кандидатстват организации, чиято цел е изграждането на общност от социални иноватори и създатели на промяна. Тяхната дейност трябва да бъде насочена към заздравяване на връзката между животните и хората. Проектът трябва да показва как заедно хората и домашните любимци могат да бъдат по-здрави заедно, да прекарват повече време заедно и да откриват повече възможности заедно.

Участниците могат да кандидатстват в една от трите категории на сайта purina.oiengine.com. В категория По-здрави заедно (Healthier Together) могат да се включат инициативи и иновации, които са насочени към изграждане на общност и дават възможност на хората и техните домашни любимци да живеят активно и здравословно заедно. Категория Да бъдем заедно (Connecting Together) е запазена за инициативи, които празнуват силната връзка между домашните любимци и хората и насърчават емпатията и изграждането на емоционална връзка. В категория Да живеем заедно (Enjoying Spaces Together) могат да кандидатстват инициативи, които призовават хората и домашните любимци да живеят заедно и демонстрират социална и / или икономическа полза от съвместното им съжителство.

Партньор в първото издание на BetterwithPets е Ashoka - пионер в областта на социалното предприемачество. Крайният срок за подаването на предложения за наградата BetterwithPets е 15 април 2018 г. Социални предприятия, търговски предприятия, както и организации с нестопанска цел вече могат да кандидатстват за наградата на purina.oiengine.com.

 

Повече за PURINA®

С повече от 85 години професионален опит зад гърба си, PURINA® произвежда марките храни за домашни любимци, радващи се на най-голяма популярност и доверие. PURINA® е експерт по отношение на хранителните нужди на животните и създаването на вкусни рецепти, които допринасят за едно добро здравословно състояние, дълголетие и добра форма.

В България PURINA® осъществява инициативи, които са свързани не само с балансираното хранене при животните, но и с тяхното здраве и активен начин на живот. Брандът инвестира в изграждането на специализирани площадки за кучета в градовете Пловдив, Варна, Бургас и София. В сътрудничество с общините, марката се фокусира и върху здравата и пълноценна връзка между домашните любимци и техните собственици, организирайки училища за кученца до 1 годинка, маратони за кучета и стопани и множество игри на открито за домашни любимци. PURINA®, в партньорство с програмата „Здрави деца“ на Нестле, организира открити уроци в столични училища, където децата се учат да бъдат отговорни към домашните си любимци и да се грижат за тях с внимание и любов.

В партньорство с множество ветеринарни клиники, PURINA® организира серия от онлайн базирани образователни лекции, посветени на здравословните проблеми и сезонните предизвикателства, пред които се изправят собствениците на домашни любимци. По време на обучителната сесия ветеринарните лекари разясняват кои са основните симптоми на заболяванията при животните и как собствениците да предотвратят появата им, както и спецификите при хранене на домашния им любимец.

Awards