Bridgestone пуска на пазара новата Blizzak 6 ENLITEN – следващото поколение на нейната многократно награждавана зимна гума

Bridgestone пуска на пазара новата Blizzak 6 ENLITEN – следващото поколение на нейната многократно награждавана зимна гума

Bridgestone, световен лидер при премиум гумите и устойчивите решения за мобилност, обяви пускането на своята нова премиум зимна туринг гума. Новата гума Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN, съвместима с електрически превозни средства (EV), предлага изключителна...
НАГРАДАТА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА НА АРХИТЕКТОТ ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ

НАГРАДАТА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА НА АРХИТЕКТОТ ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ

Архитектот Здравко Рафаиловски е добитник на наградата за животно дело “Андреја Дамјанов” за 2023 година. Оваа награда ја доделува Асоцијацијата на Архитекти на Македонија (ААМ), како признание за особени достигнувања и личен придонес во развојот на архитектурата и...
“Новак Ѓоковиќ Фондација“ и Скопје заедно за мотивација на спортската иднина

“Новак Ѓоковиќ Фондација“ и Скопје заедно за мотивација на спортската иднина

Јавната панел дискусија – дел од програмата „На патот на шампионот“ на “Новак Ѓоковиќ Фондација“ предизвика голем интерес кај присутните, а Кирил Лазаров, проф. д-р Сашко Кедев и Пулексенија Јованоска пред полната сала споделија свои искуства за тоа како кај децата да...
Над 35 хиляди станаха част от магията на коледното градче на Coca-Cola

Над 35 хиляди станаха част от магията на коледното градче на Coca-Cola

19-метровият камион на компанията измина повече от 1500 километра из България Повече от 1500 километра пропътува 19-метровият камион на Coca-Cola,  за да пренесе коледната магия в 9 града в страната. Повече от 35 хиляди души изживяха общо над 120 часа в коледното...
“Европската Кошаркарска Недела “ на Специјалната Олимпијада кулминираше со потпишување на Меморандум за Соработка со Кошаркарската Федерација на Северна Македонија

“Европската Кошаркарска Недела “ на Специјалната Олимпијада кулминираше со потпишување на Меморандум за Соработка со Кошаркарската Федерација на Северна Македонија

20 издание на “Европската кошаркарска недела“ со повик на еднаквост и нагласување на потребата за еднакви можности за сите “Европската Кошаркарска Недела“, организирана од Специјална Олимпијада Северна Македонија заедно со Кошаркарска Федерација на Северна Македонија,...
ОТВОРЕН КОНКУРСОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ГОЛЕМА ГОДИШНА НАГРАДА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА AРХИТЕКТИ НА МАКЕДОНИЈА И ТРАДИЦИОНАЛНАТА НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА 2023 ГОДИНА

ОТВОРЕН КОНКУРСОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ГОЛЕМА ГОДИШНА НАГРАДА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА AРХИТЕКТИ НА МАКЕДОНИЈА И ТРАДИЦИОНАЛНАТА НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА 2023 ГОДИНА

Асоцијацијата на Архитекти на Македонија (ААМ) традиционално и оваа година го започна конкурсот и повика за учество за доделување на Голема годишна награда за 2023 година и за предлагање на можни добитници на наградата “Андреја Дамјанов“ за 2023 година. Двете...